Tudnivalók > Szabályok és szankciók

A botokról

(1/3) > >>

Edwil:
Üdv, Kalandorok!

Ma egy olyan témát szeretnénk érinteni, ami már régóta az egyik fő beszédtéma a közösségen belül és a fejlesztői csapatban is. Ez pedig nem más, mint a botokkal való visszaélések

Egy játékos szemszögéből nézve – ami a legtöbbünkre szintén érvényes – a botok által okozott kár és az abból adódó közhangulat nyilvánvaló és teljesen logikus. Különösen egy olyan játékban, mint az M2M, ahol rengeteg múlik a PvP harcokon és a ranglistákon, egy új rekord vagy egyéb eredmény értéke megkérdőjeleződik, ha nem teljesen világos, hogy a sikert a játékos tisztességes úton érte el.

Ugyanez érvényes a teljes fejlesztői csapatra, legyen szó akár a designerről, aki órákat tölt a játék kiegyensúlyozottságának létrehozásával és új ellenfelek kidolgozásával, akár a programozóról, akinek a munkáját teszik tönkre és a kódjaival élnek vissza a bot programokat használók, vagy akár a számos játék mester és játékadminoról akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy megválaszolják a játékosok kérdéseit. Mindannyian azt szeretnénk elérni, hogy pozitív játékélményt nyújthassunk a tisztességesen játszó felhasználóknak, mint amilyenek a legtöbben Ti is vagytok.

Már jó ideje, hogy mindig csak a háttérben dolgoztunk és nem adtunk nektek semmilyen információt erről a témáról. Ennek oka az volt, hogy a botok készítői a lehető legkevesebbet tudjanak meg az intézkedésekről és a módszereinkről. És bár folyamatosan dolgoztunk a különböző titkosítási módszereken, hogy kizárhassuk a botokat a játékból, végül arra a következtetésre jutottunk, hogy a probléma teljes megoldása csak a játékos közösség teljes egyetértésével sikerülhet.

Ezért szeretnénk ezúton tájékoztatni benneteket, hogy jelenleg egy fontos frissítésen dolgozunk, amely megváltoztatja a csaló játékosok felismerésének mechanikáját és büntetését is. Úgy gondoljuk, hogy ez az intézkedés a játékban levő botok számát jelentősen csökkenteni fogja. Ez már egy jelentős lépés a helyes irányba, ám úgy véljük, hogy a fejlesztői csapatnak és a játékosok közösségének még jelentősebben kell fellépnie a bothasználókkal szemben.

Végezetül még hadd mondjuk el, hogy nagy terveink vannak a M2M-el kapcsolatban, ám tudatában vagyunk a botproblémáknak, ezért több fronton is fel akarjuk venni a harcot velük szemben.

Szeretnénk megköszönni a türelmeteket és támogatásotokat az üggyel kapcsolatban!

Az M2M csapata

Edwil:
Sziasztok!

A mai napon 230 játékost szankcionáltunk játékban bothasználat miatt.
Ezen játékosok felhasználói fiókja hosszú időre, és visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

Az M2M csapata!

Edwil:
Sziasztok!

A mai napon 53 játékost szankcionáltunk játékban bothasználat miatt.
Ezen játékosok felhasználói fiókja hosszú időre, és visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

Az M2M csapata!

Edwil:
Sziasztok!

A mai napon 34 játékost szankcionáltunk játékban bothasználat miatt.
Ezen játékosok felhasználói fiókja hosszú időre, és visszavonhatatlanul zárolva lett és a ranglistáról is hamarosan eltűnnek.

Az M2M csapata!

Edwil:
Kedves játékosok!

Elkötelezettek vagyunk a játékmenet megtisztítása mellett! Nagyon fontos számunkra, hogy a játékban mindenki megfelelő és egyenlő esélyekkel induljon! Folyamatosan szűrjük a csaló játékosokat, akik tisztességtelenül próbálnak előnyhöz jutni.  Már több mint 300 felhasználót szankcionáltak tiltott program használata miatt. Ezeket a felhasználói fiókokat az első szűréskor 1 évre zároltuk. Ez az enyhe de figyelmeztető büntetés reméltük beváltja a hozzá fűzött reményeket. Azonban továbbra is látjuk, és érzékeljük, hogy a játékban bizonyos játékosok folytatják a tiltott interakciókat! Emiatt a további kitiltásokat már nem 1 évre, hanem véglegesre növeltük!

Reméljük, hogy a jövőben mindenki betartja a játék szabályait, és figyelembe veszi a tisztességes játék alapelveit!

Üdvözlettel,

Edwil - Közösségi Menedzser

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése