Sziasztok!
Az új, 2020-ban induló szerver indulásához szeretnék némi iránymutatást nyújtani a fejlesztőknek.
Pályafutásom a metin világában 2012-ben kezdődött, megfordultam számtalan, változó minőségű szerveren, míg nem 2013-ban ajánlották nekem a Mestert. Egyértelműen a többi szerver fölé kerekedett minőségben, játékélményben és a játékosbázis minőségét tekintve is. Látszott ez a népszerűségén, hisz Európa egyik legnagyobb, s Magyarország legnagyobb privát szervere volt.
Egyszer csak beütött a krakk, a Mester az akkori állapotában megszűnt létezni és létrejött a Magic To Master. Ezzel kapcsolatban nem kívánok semmit közölni...
A mesteres keménymag azóta sem találja a helyét. A Chaos jól indult, ám egyszerűen túlságosan egyszerűvé vált. A túlzott dropokkal, s a túl gyakori eventekkel egyszerűen eltűnt a szerver varázsa, a tökéletes egyensúly a PVM és a PVP között, egyszerűen felborult.
Nagyon remélem, hogy az újonnan nyíló szerverrel megpróbáljátok majd az egykori mester hangulatát és stílusát idézni, kedvezni ezzel a hardcore rétegnek
Nem is volna igazán sok munka a jelenlegi állapottal, csupán nehezebbé kellene egy kicsit tenni. 100-150%-os dropok, a tárgyak, melyek túlságosan megkönnyítik a fejlődést, kivenni, értem ez alatt pl. a prémium gyűrűt, stb. Az 1 órás gyűrűt nehezebben lehessen beszerezni, nem szabad map5-re és map3-ra minden ch-ra 15 követ betenni.. Egyszerűen hiba. Az eventek számát minimálisra kellene csökkenteni, Hetente legyen 1 event hétvégén, korlátozott drop-pal. Ne eventről eventre játszunk.. Olyan csodálatos a metin2 fejlődési, farmolási rendszere.. Olyan változatos.. Kezdve a Dt, jégföld farmmal.. folytatva a lélekbarlangban. A map5 egy nagyszerűen sikerült mesteres pálya feljődésre, s farmolásra egyaránt. A map3 úgyszint.. Ám ilyen nehézségi szinttel 2 óra alatt átugorjuk ezeket a részeit a játéknak, amelyen akkoriban 20-30 órákat töltöttünk el csak a fejlődésre.. És akkor még a farm.. A fejlesztő farmolás teljesen elveszett mára. Ezek úgy jók, s szükségesek, ahogyan voltak, és ezzel a rengeteg eventtel elvesztik létjogosultságukat ezen részei a játéknak.
A jelenlegi szerver megfelel a kezdő játékosoknak, viszont az öreg rókáknak már valami újat is kell mutatni srácok. Hisz Ők azok azok, akik elképesztő mennyiségű időt, pénzt tudnak beleölni a játékotokba, nekik van közösségépítő hatásuk.
Remélem meghallgató "fülekre" talál szavam, s hatással lesz a szerver további fejlesztésére. Én nagyon szívesen segítenék a szerver tesztelésében, véleményezésében, amennyiben szükség volna rá.
Nagyon várom már, hogy mivel is készültök nekünk.
Üdv, Egy lelkes támogató