Mt2Mester - Fórum

Szerző Téma: A karakter-/accountmegosztásokról  (Megtekintve 11356 alkalommal)

Nem elérhető Edwil

  • Community Manager
  • Veterán
  • *
  • Hozzászólások: 528
A karakter-/accountmegosztásokról
« Dátum: 2021. január 17. - 00:25:21 »
Sziasztok!

2021.08.12.-től az Mt2Mester csapata bejelentések alapján nem vizsgálja a karakterek megosztását. A megosztást kizárólag egy új rendszer fogja megállapítani, azonban manuális ellenőrzés is előfordulhat.
Ennek azaz oka, hogy sokan rosszindulatúan éltek vissza a bejelentésekkel, és a környezetükben lévőket nem jelentették, csak a "haragosaikat"!


Sajnos elszaporodtak a karaktermegosztások, emiatt egy új szankcionálási rendszer kerül bevezetésre, amely érinteni fogja a korábban kitiltott játékosokat is.
Erről lejjebb olvashattok!

Amennyiben valakiket karakter megosztáson kapunk, belekerülnek egy többlépcsős szankcionálási rendszer, amely az összes kapcsolt fiókot érinteni fogja!

Egy alap eset, amely a leggyakoribb:

Példa: MintaKarakter1 belépett MintaKarakter2 karakterébe.
Ilyenkor zárolásra kerül MintaKarakter1 és MintaKarakter2 is a szankcionálási lépcsőfoknak megfelelően.Mi történik, ha az egyik kapcsolt karakter egyéb szabálysértésen kapjuk?

Ez a legbonyolultabb dolog, ami miatt nem ajánlott a karaktermegosztás. Ebben az esetben nem fogjuk kinyomozni, hogy ki volt a pontos elkövető, például egy lopási ügyben.
Ilyenkor az összes kapcsolt karakter végleges kitiltásban fog részesülni, ezért nyomatékosan felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy a karaktermegosztás VESZÉLYES !

Példa:Lopos01 tárgyakat tulajdonított el különböző karakterekből, azonban Lopos01 karakter megosztásban volt Becsuletes02-vel.

Ilyenkor nyomozás nélkül, automatikusan zároljuk az összes kapcsolt karaktert, tehát nem csak Lopos01-t, hanem Becsuletes02-t is.
Ez vonatkozik az összes szankcionálási esetre, például ha valakit karakterkereskedelem miatt kapunk el, akkor a korábban "igénybevett" fiókokat is zároljuk, így akár egy komplett céh kerülhet végleges zárolásra!Vannak-e kivételek?
Amennyiben külön engedélyt kap egy játékos csapat az M2M csapatától (például videósok), akkor lehetséges a karakterek megosztása szankcionálás nélkül.
Azonban ez nem azt jelenti, hogy ezt bármikor megtörténhet! Kizárólag az M2M csapatával előre egyeztetve lehetséges!Mi lesz a korábban véglegesen zárolt karakterekkel?
Feloldásra kerülnek.
« Utoljára szerkesztve: 2021. október 11. - 13:01:11 írta Edwil »

Nem elérhető Edwil

  • Community Manager
  • Veterán
  • *
  • Hozzászólások: 528
Re:A karakter megosztásokról
« Válasz #1 Dátum: 2021. január 17. - 00:29:38 »
A szankcionálási rendszer 2022.03.24.-től:

Mostantól külön nem figyeljük a karakterek megosztását, tehát a megosztás nem ütközik teljesen a szabályzatba.
Azonban bizonyos keretek közé kell szorítani a megosztások arányát, emiatt az alábbi szabályozás lép életbe:

A karaktereket nem szabad folyamatosan megosztani, azaz kölcsönadni hetekre TILOS.
Tehát, egy *hónapban arányosan kell a tulajdonosnak, és másnak használnia, nem lehet folyamatosan megosztás alatt.
Kivételt képeznek a Buffos karakterek, amennyiben azok valóban buffolásra vannak használva!
(A PvP sámán karakterek nem buffosak!)

Amennyiben egy lopási ügyben, ellopják a tárgyaitokat, és olyan személy lopja el, akivel korábban már megosztásba voltatok, válasz nélkül lezárjuk a hibajegyeket!
Tehát a megosztás csak saját felelősségre történhet, nem fogjuk vizsgálni, hogy pontosan mi és hogyan történt. A felhasználói fiók biztonsága a TI feladatotok.

Amennyiben egy karakter lopási ügyben, ellopják a karaktereteket, és a belépési naplók alapján olyan személy lopta el akivel korábban már megosztottad a karaktered, nem vizsgáljuk hogy ki a karakter eredeti tulajdonosa, tehát visszaszerzésre/feloldásra lehetőség NINCS!
Tehát a megosztás csak saját felelősségre történhet, nem fogjuk vizsgálni, hogy pontosan mi és hogyan történt. A felhasználói fiók biztonsága a TI feladatotok.

Ha valakivel megosztottad a karaktered, vállalod a felelősséget, hogy egy kitiltási eljárás során a te karaktered is zárolhatjuk!
A legjobb példa erre a tiltott program használata. Nem fogjuk figyelni, és elemezni, hogy ki a karakter valós tulajdonosa, egyszerűen akik érintettek, zárolásra kerülnek.
Ez jelenthet akár HWID zárolást is. Emiatt nagyon fontos, hogy csak olyan emberrel osszátok meg a karaktereteket, akiben valóban megbíztok!

*Hónapban= Minden hónap első napjától, az utolsóig!
Tehát például ha te elutazol, akkor ha 30 napra adod kölcsön a karaktered, az nem felel meg a megosztás szabályainak!
Körülbelül fele-fele arányban lehet maximum a megosztás, tehát ha 2 napig használja a tulajdonos a karaktert, és a további 28 napon más, az nem szabályos.


FONTOS!
A M2M csapata fenntartja a jogot, hogy bizonyos esetekben
a szankcionálási rendszertől eltérő kitiltást adjon,
melyet alapos vizsgálat előz meg!

Továbbá minden oldási kérelmet kizárólag a Supporton fogadunk el!

« Utoljára szerkesztve: 2022. március 24. - 11:13:48 írta Edwil »