Mt2Mester - Fórum

Szerző Téma: Távközlési csalások - 2017. 11. 22.  (Megtekintve 17434 alkalommal)

Nem elérhető Winter

  • Former Teamler
  • Veterán
  • *
  • Hozzászólások: 1069
  • Játékos
Távközlési csalások - 2017. 11. 22.
« Dátum: 2018. március 11. - 18:42:46 »
Kedves játékosok!

Bevett gyakorlat a szerveren, hogy valaki SÉ jegyet ad el másnak bizonyos dolgokért cserében. Az a játékos, aki a SÉ jegyet vásárolja, jóhiszeműen gondolja, hogy azok a SÉ jegyek, amiket vásárol semmilyen kitiltást nem vonnak maguk után. Ez sajnos nem minden esetben igaz, ezért szükség volt a szabályzat módosítására.

Az elmúlt pár hónapban elszaporodtak az úgynevezett „távközlési csalások”, de ez mit jelent a való életben?

A feltöltő egy lopott mobilról küldi az SMS-eket, vagy egyszerűen nem egyenlíti ki a telefonszámlát. Ilyenkor sajnos a mobiltársaság eljárást indít távközlési csalásért és kéri tőlünk a játékosok adatait. Ekkor vagy kiderül az adatok alapján, hogy ki küldte az SMS-t, vagy mindenki gyanúsított lesz, aki beváltotta őket, vagy részt vett a csalásban; a kitiltás után lehetséges, hogy később a rendőrség fogja megkérdezni mit tudnak a dologról.

Alapvető, hogy az ilyen csalások érintettjeit kitiltjuk a játékból és minden rendelkezésre álló adatot megosztunk a hatóságokkal.
Akinek információja van ilyen esetről, az jól teszi, ha jelzi nekünk, a többieket pedig óvva intem attól, hogy ismeretlenekkel üzleteljenek SÉ-t!
Hozzáteszem, hogy nyáron több száz-ezer forint értékű csalás is előfordult, aminek a büntetési tétele nem kevés...

Az incidensek miatt a mai naptól:

- A tárgypiacon nem lesz kapható az 5.000-es és 1.000-es értékű SÉ jegy!
- Az 5.000-es SÉ jeggyel nem lehet többé kereskedni, tervezünk további szigorításokat is!
- Minden játékos saját maga fog felelni a SÉ jegyek kereskedelméért, erre a SÉ jegyek beváltásánál figyelmeztetni fogunk titeket! Amennyiben a SÉ jegyek csalásból származnak, az a játékos is kitiltásra kerül, aki beváltotta őket.
- A csalást elkövető játékosok, minden esetben végleges zárolásra kerülnek, azok, akik csak „segítették” a csalást, 30-60 nap kitiltást kaphatnak, és elkobozzuk az összes SÉ jegyüket

További jó játékot kívánunk mindenkinek! :)
« Utoljára szerkesztve: 2020. január 10. - 22:30:02 írta Winter »