Mt2Mester - Fórum

Szerző Téma: Átverési kísérletek - Gombolyag, mágikus rézérc, arckrém stb.  (Megtekintve 17945 alkalommal)

Nem elérhető Winter

  • Former Teamler
  • Veterán
  • *
  • Hozzászólások: 1069
  • Játékos
Átverési kísérletek - Gombolyag, mágikus rézérc, arckrém stb.
« Dátum: 2018. augusztus 12. - 12:57:48 »
Sziasztok!

Biztosan sokan találkoztatok már a "gombolyagos" csalóval, több embert is átvert. Sokan nem értitek, hogy mi is történt, sokan pedig rá sem jönnek, hogy átverés áldozatai lettek. Leírom most, hogy lássátok, mi is ez pontosan, mire kell odafigyelni.

Ha ilyet tapasztaltok, AZONNAL ÉS HALADÉKTALANUL készítsetek printscreent az esetről és küldjétek el nekünk supportra!
Képfeltöltési segédlet: https://mt2mester.eu/forum/index.php?topic=83.0

A csalás lényege, hogy két karakterrel ír rád ugyanaz a személy, és elhiteti veled, hogy egy értéktelen tárgy (pl. gombolyag) sokat ér.

Először is írni fog az egyik karakterével, s érdeklődni fog, hogy ez a bizonyos tárgy mennyibe kerülhet - legyen ez most a gombolyag.
Eközben írni fog egy másik karakterről is, hogy nincs-e gombolyagod eladó? Mert ha van, adna érte értékes tárgyakat. Itt felsorol akármit, ami értékes, sokat ér.

Ekkor ha bekapod a csalit, akkor megveszed a gombolyagot az első karakterétől, ám az olcsóbban fogja adni neked, mint amennyit a második karakteréről írt neked. Így ha azt megveszed, elhiszed, hogy jó üzletet fogsz csinálni, mert olcsóbban megvetted s majd drágábban eladod annak a másik játékosnak, csak éppen mire oda jutsz, hogy eladd annak, vagy lelép, vagy közli veled, hogy köszi, de már nem kell.

Ekkor maradtál hoppon, mert lett egy értéktelen tárgyad (gombolyag), amit jó drágán vettél meg, mert azt hitted, még drágábban el tudod adni. Ő pedig mosolyogva lelép, hogy újabb embert sikerült lehúznia.

Winter

« Utoljára szerkesztve: 2021. március 09. - 23:23:09 írta Winter »