Mt2Mester - Fórum

Szerző Téma: [WIKI] Házasság  (Megtekintve 12273 alkalommal)

m2mfiok30

  • Vendég
[WIKI] Házasság
« Dátum: 2019. július 07. - 11:18:22 »
A téma összeírásáért hálás köszönet [GM]Tywinnak!


A házassághoz szükséges tárgyak:


Szmoking:

Honnan szerezhető be: A Map2-es falun kívüli házalónál vásárolható meg, 2.000.000 yangért.
Rövid leírás: Ezt a ruhát a férfiak használhatják.


Menyasszonyi ruha:

Honnan szerezhető be: A Map2-es falun kívüli házalónál vásárolható meg 2.500.000 yangért.
Rövid leírás: Ezt a ruhát hölgyek viselhetik. Kereskedhető.


Csokor:

Honnan szerezhető be: A Map2-es falun kívüli házalónál vásárolható meg 100.000 yangért.
Rövid leírás: Nem kötelező ezt megvenni az esküvőhöz, tehát csak díszként szolgál. Kereskedhető.


Eljegyzési gyűrű:

Honnan szerezhető be: A Győzd le Jin-Hee-t! küldetésben lehet megkapni jutalmul. ItemShopban kapható 300 sárkányéremért.


Egyéb tárgyak:


Szerelem karkötő:

 
Leírás:
A szeretet karkötője növeli a tapasztalati pontok gyűjtését a csatában maximum 20%-kal 3 órán keresztül mindkét házastárs számára, ha egyikük viseli.
Tárgy története:
Szeretet mindenhol van: két fiatal ember szenvedélyes ölelkezésében, két régóta összetartozó ember gyengéd érintésében és olyan helyen is, ahol az ember nem is várná el. Amikor egy fiatal lány férjhez ment, a férjével szemben félénk és elfogult volt. A nászajándékát, egy arany karkötőt, azonban lelkiismeretesen hordta. Csak évekkel később vette észre, hogy szíve valójában a férjéé, és észrevette azt is, hogy férje egy nagy hatalommal rendelkező ajándékot adott neki.
Rendeltetés:
A tárgy hatása függ a szerelmi pontok százalékos értékétől. Ha egy párnak például 50% szerelmi pontja van, a maximum hatás is a felére csökken.


Harmónia nyaklánc:
 

Leírás:
Ez 3 órán át növeli mindkét házastárs védekezési erejét maximum 30-cal, ha egyikük viseli.
Tárgy története:
Közös utatok legyen napvirágokkal szegélyezve“ - így szól egy régi áldás, amit az ifjú párnak új életük kezdéséhez kívánnak. A házasságot minden birodalomban különösen értékesnek tekintik. A ritka, aranyosan csillogó napvirágokat csak minden negyedik évben lehet szedni. Finomra darálva néhány ékszerbe is beledolgozzák, hogy két szerelmes összeforrását különleges adalékokkal tiszteljék. A harmónia nyakláncban nagymértékben található napvirág.
Rendeltetés:
A tárgy hatása függ a szerelmi pontok százalékos értékétől. Ha egy párnak például 50% szerelmi pontja van, a maximum hatás is a felére csökken.


Honnan szerezhető be: A Győzd le Jin-Hee-t! Küldetésben lehet megkapni jutalmul. ItemShop házasság menüpontjából vehető meg 300 sárkányéremért.
Rövid leírás: Ez a tárgy kell az ifjú párnak.hogy házastárssá váljanak. Kereskedhető.

Szerelmesek tolla:
 

Leírás:
Ha fel van szerelve, akkor egy pár szerelmi pontjainak számát a megadott időn keresztül dupla gyorsasággal növeli.
Beszerezhető: ItemShopból 800 Sárkányéremért.
Tárgy története:
A kék páva szent állatnak számít, amit mindig megcsodálnak és tisztelettel vesznek körül. Azt mondják, hogy a Sárkányistennek is öröme rejlik az ezer színben csillámló pávatollak csodálatában. Néha előfordul, hogy a kapzsiság legyőzi a tiszteletet, és a pávákra anyagi haszonszerzésből vadásznak. Amikor ez egy paraszt házaspár háza környékén történt, akkor ők határozott fellépésükkel elűzték a vadászokat és megmentették a pávát. A pávából azonban visszamaradt két toll, ami rövidesen varázserejét kibontakoztatta.


Tudnivalók:
A házasok gyűrűjéből az esküvő után jegygyűrű lesz, amivel a párok egymáshoz teleportálhatnak, ha ugyanazon a csatornán vannak. Ezek a gyűrűk egyes térképeken nem működnek (Pl: SD2, DT stb). A teleportálás sok MP-be kerül. Ezenkívül a házasság után a barát lista felett megjelenik egy "Család" lista, amelyikben a kedvesed neve szerepel, és ha ráviszed az egeret megjelenik a Szerelmi pontok összege. A párok kezdésnek 50%-ot kapnak Szerelmi pontként, és egy ideig folyamatosan emelkednek, 1%-onként. A szerelmi pontot közös fejlődéssel lehet emelni, ilyenkor naponta 2%-kal, sőt előfordul, hogy 5%-kal is emelkedik. A Szerelmi pont csak az Esküvő & házasság kategóriába tartozó tárgypiacos dolgok miatt fontos. (Ezek a tárgyak csak 100%-on fejtik ki a hatásukat!!!). Ha az öregasszonynál elutasítottuk a küldetést, amiben eljegyzési gyűrűt szerezhetünk és nincs pénz arra, hogy mástól vegyünk, akkor érdemes egy új karaktert kezdeni, felfejlődni 25-re, és azzal megoldani. Jóval időigényesebb, de olcsóbb megoldás.
Az esküvő menete:
Mindkét félnek legalább 25-ös szintűnek kell lennie.
A két fél szintje közötti külömbség maximum 15 lehet.
Első pont:
A házasulandó párok az öregasszonyhoz mennek. A női karakteren menyasszonyi ruha van, leltárában egy eljegyzési gyűrű, a férfi karakteren szmoking és az ő leltárában is egy eljegyzési gyűrű, illetve 1.000.000 yang.
Második pont:
A férfi karakter az öregasszonyra kattint és kiválasztja azt a menüpontot, amivel elindíthatja a házasodást. Ilyenkor be kell írni pontosan a menyasszonya nevét (kis és nagybetű számít!), majd a női karakternek 30 másodperce van beírni a férfi karakter nevét a megjelenő kis ablakba.
Harmadik pont:
Ezek után a pár az Eljegyzési térképre kerül, aminek a másik végében megtalálhatják az Esküvő szervező nevű NPC-t. Nála kell megerősíteni a frigyet, az öregasszonynál ismertetett névbeírós módon. Amint ez megtörtént, házastárs lett a két karakter. 1 óra elteltével mindenki visszakerül arra a térképre, ahonnan belépett az esküvőre.
Negyedik pont:
 Az esküvő végeztével immár jegygyűrű lesz a pár leltárában, ami a gyors gombra is rakható, s a bizonyos gombra kattintva működik, illetve jobb egérkattintással a gyűrűre kattintva is "működésbe hozható". Egy teleportálás ára 400 MP.


Válás:
Ennek nem kellene így történnie, hiszen, ha már egyszer összeházasodtatok, akkor nem szabadna elválnotok. A falu közepén a város őrnél lehet elválni. Ha a partner egyedül szeretne elválni 1 000.000 yangot kell kifizetnie, ha közös megegyezés alapján, akkor 500.000 yangot fejenként kell kifizetni. Közös megegyezésnek az számít, ha mindkét fél ott van az őrnél váláskor. Válás után a barátlistáról eltűnik a "Család" részleg, a leltárból pedig eltűnik a gyűrű. Ha egyoldalú volt a válás, a gyűrű megmarad annál a játékosnál, amelyik nem fizette a válási díjat.
« Utoljára szerkesztve: 2020. október 25. - 13:35:30 írta Winter »