Mt2Mester - Fórum

Szerző Téma: [WIKI] Céh  (Megtekintve 12801 alkalommal)

m2mfiok33

  • Vendég
[WIKI] Céh
« Dátum: 2019. július 07. - 12:01:14 »
A téma kidolgozásáért hálás köszönet [GM]Tywinnak!


Céh

Ha céhet szeretnél alapítani, min. 85-ös szintűnek kell lenned, és fizetned kell 2.00.000.000 Yangot. (Alapításkor, az őrnél)


A céh ablak:

Amennyiben tagja vagy egy céhnek, elérhetővé válik számodra a céhes chat (a közös chatben a sárga színű sorok), és a céhablak (ALT + G). A céh ablakban van lehetőség például más céhek megtámadására, a céh szintjének növelésére, és a céhképességek fejlesztésére. Nézzük ezeket sorban:



 
•   A "Céh információ" lapon megtaláljuk a céh nevét, a céhet vezető karakter nevét, a céh szintjét, a céhbe jelenleg beadott tapasztalati pontok számát, és a következő szinthez még azon felül szükséges pontok számát. Tapasztalati pontot a céh csak a céh tagjaitól szerezhet, azok "önkéntes" felajánlásával. A [Befektet] gombra kattintva tudjuk a karakterünkről áthelyezni a tapasztalati pontokat a céhbe (Az átváltás 1:1 arányú, és a minimálisan 100 xp-nek kell lennie).
Ezen a fülön található továbbá a céh tagjainak aktuális és maximális száma is. A céhbe maximálisan felvehető tagok számát a céh szintje (szintenként +2) és az Erő oltára (+12) növelheti. A céh számára nem lehet a céh ablakban Yangot adományozni. A céh lapon a Yang mellett szereplő szám a céhtelken levő épületek bevételét mutatja, ez az összeg bizonyos időközönként (a heti szerverfrissítéskor) átkerül a céhvezető karakterre. Ha egy céh épületeket szeretne venni, akkor az árának a céh vezetőjénél kell megtalálhatónak lennie, mikor az épületet vásárolja. Céh jelet a céh vezetője tud feltölteni a [Jel feltöltés]-re kattintva. Egyéni képet is fel lehet tölteni, ebben az esetben az egyéni képet a játék Upload mappájába kell elhelyezni. A céh jelnek 16x12-es felbontásúnak és .bmp vagy .jpg kiterjesztésűnek kell lennie. A [Hadat üzen] gomb csak a céh vezetőjének elérhető, itt lehet más céhek ellen támadást indítani. A kihíváshoz és a kihívhatósághoz is legalább nyolc fős céh szükséges.


 
•   A "Hírek" fülön a céh tagok tudnak üzenetet hagyni egymásnak, amolyan hirdetőtábla szerepe van. A régi üzeneteket nem lehet visszakeresni.
•   A "Céh tagok" fülön érhető a céh tagjainak listája és a karaktereikről a legfontosabb információk (szint, kaszt, céhen belüli rang, céhbe befektetett xp). A céhen belüli rangot a karakter sorában a "Rang" oszlopra kattintva megjelenő listából tudjuk megváltoztatni.
•   A "Céh készség" fülön tudja a céh vezetője kiosztani a céh szintlépéséért kapott céhes képességpontokat a céhképességekre. A tervezett 36 céhes képességből csak 6 van a játékban, a többit valószínűleg sohasem fogják elkészíteni. Ugyanezen a fülön látható az "Energia", vagy "Sárkány szellem". Ez gyakorlatilag a "céhes mana", viszont nem tölt magától, 100 yangért cserébe lehet 1 pontot visszaállítani.
•   A "Tag rangsor" fülön tudja a céh vezetője beállítani (és a céh tagjai megtekinteni) a céhes rangokkal járó jogokat.
•   Meghív: Az adott ranggal rendelkező céhtagok tudnak új tagokat felvenni a céhbe.
•   Kirúg: Az adott ranggal rendelkező céhtagok el tudnak távolítani tagokat a céhből (a barátlista céhes részéből való kitörléssel).
•   Írás: A céh hírekben az ilyen ranggal rendelkező ember !-es (amolyan felhívó jellegű) szöveget tud írni, mely az ablak felső részére kerül (tehát nem tűnik el, ha többen írnak ide). Használata: pl.: !blabla.
•   Képz.:

A céh szintje:

A céh szintjét tapasztalati pont beadásával lehet növelni. A szint növekedésével nő a céhbe felvehető tagok száma, a képességek használatához szükséges Sárkányszellem mennyisége, illetve a ranglistán szereplő pontok mennyisége (minden szint 1000 ponttal növeli a céhpontot, mellyel akár több helyet is léphet előre a céh). Itt egy táblázat a szintekhez szükséges EXP pontokról:



Céhképességek:

A céhháborúkban a céh tud használni speciális képességeket. A képességek használatához Sárkányszellem kell, amit a céh felületnél lehet feltölteni. (1 Sárkányszellem = 100 yang). A készségeket maximum hetes szintig lehet fejleszteni. Itt egy táblázat a képességekről:



A céhtelek:

Minden birodalom első térképén (map1-en) találhatók meg a céhtelkek, amiket egy min. 10-es szintű céh megvásárolhat, és felépítheti rajta épületeit a céh nagyságának jelzésére. A telkek ára változó: 40-70 millió Yang között változik.
Építési menü
Az építési menüt használva tudja kiválasztani a céh vezetője, hogy melyik épületet hová szeretné a telken elhelyezni.


 
Főépület:



Ezt az épületet kell megépíteni a telekre legelőször, ez teszi lehetővé a további épületek felhúzását.



Céh kovács



A céhes kovácsnak három fajtája van:

• Fegyverkovács: a falusi Kovácsnál 10%-kal nagyobb eséllyel javítja a fegyvereket.
• Fegyverzetkovács: a falusi Kovácsnál 10%-kal nagyobb eséllyel javítja a vérteket, pajzsokat és sisakokat.
• Ékszerész: a falusi Kovácsnál 10%-kal nagyobb eséllyel javítja a cipőket, nyakláncokat, fülbevalókat és karkötőket.
• A céh tagjainak 5%-kal olcsóbban javítja a tárgyakat.

A fejlesztések ára háromszorosa a "sima" Kovács árainak.
 


Céh alkimista



Az alkimista a kibányászott érceket tudja beolvasztani. Mindegyik alkimista specializálódik egy ércre, és azt az ércet 60%-os eséllyel olvasztja, a többit pedig 30%-os eséllyel. Az olvasztáshoz kér 100 darab ércet, 3.000 yangot és egy szellemkövet, mely +0, +1, vagy +2 lehet. A Gyémánt érc ez alól kivételt képez, mert olvasztásához nem szükséges a szellemkő, viszont 10.000 yangba kerül. A céh alkimista specializálódását meg lehet változtatni 7.000.000 yangért
 


Az erő oltára



Növeli a céhtagok maximális számát 12-vel
 


A céh jelképe



Egy zászló, ami a telken elhelyezve esztétikai célokat szolgál.
 


Fák

Esztétikai célokat szolgálnak, "díszítik" a céhtelket.



Kövek

Esztétikai célokat szolgálnak, "díszítik" a céhtelket.



« Utoljára szerkesztve: 2019. július 07. - 12:07:34 írta [SGM]Lord »