Mt2Mester - Fórum

Szerző Téma: Vitatéma: Az Elin völgy  (Megtekintve 13753 alkalommal)

Nem elérhető Edwil

  • Community Manager
  • Veterán
  • *
  • Hozzászólások: 528
Vitatéma: Az Elin völgy
« Dátum: 2019. július 11. - 19:19:31 »
Bármilyen hibát tapasztaltok a pályával kapcsolatosan,kérlek ide írjátok.

DE! Kérlek Benneteket, hogy ügyeljetek arra, hogy hogyan és mit is írtok.
Mielőtt a hozzászólásotokat elkülditek, olvassátok át a leírtakat még egyszer:
  • Mit is írtam
  • Érthető -e amit írtam
  • Ugyanezt merném -e szemtől-szembe mondani egy barátomnak, családtagomnak, játékostársamnak
  • Amit leírtam megfelel -e a fórumszabályzatnak.
« Utoljára szerkesztve: 2019. július 11. - 19:21:52 írta Edwil »

Nem elérhető Edwil

  • Community Manager
  • Veterán
  • *
  • Hozzászólások: 528
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #1 Dátum: 2019. július 11. - 19:52:49 »
Az eddigi észrevételek alapján a Mobok számát csökkentettük.
Ennek azaz oka, hogy amikor sokan voltatok egy területelen, drasztikusan emelkedett a Processzor használat.

Ezt természetesen kompenzáltuk az EXP emelésével.
( -50% mob mennyiség | mob_exp*2)

FONTOS! Ezek a módosítások még nem élesek!

Nem elérhető Adameeew

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 3
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #2 Dátum: 2019. július 11. - 21:18:31 »
Üdv!

Első ránézésre a völgy kialakítása jó. Tetszik hogy viszonylag nagy a map, tele van meteorral és gyors a spawnolási idejük. Mivel a pálya elég "keskeny" és mounttal közlekedni elég nehéz mert lépésenként felakadsz a mobokba ezért jó lenne a mobok számát csökkenteni valamint az exp-t növelni, kompenzálni.
A meteorok droppja nagyon alacsony. 1 óra farm után 1db fejlesztőt sikerült ütni ami nagyon kevés abból kiindulva, hogy az elin fejlesztők a meteorok egyetlen dropja. (Ezen lehetne javítani, hogy a meteorok dobjanak ládát, itemeket. Természetesen olyat amire egy 255-nek szüksége van. Mivel ez elin pvp-s szett, a droppok egy része lehetne pvp-s kellékek, csontok, áldás, medál, harmatok. prémium élet....Tehát ilyeneket, hogy tolvaj kesztyű, elveszett térkép, kék királyi pecsét felesleges lim lomokat ne dobjon.)

Exp emelése. 255-ről 256 több mint egy óra csak egy szint. 270-en mi lesz? 299-be bele se merek gondolni. (Nem azt mondom, hogy 1 hét alatt be lehessen ütni a max szintet, de a mester amúgy is egy emelt szórzós szerver. Aki hónapokat szeretne eltölteni a szinteléssel az menjen old school szerverre ahol nincsenek szorzók.)

Mobok alternatív dropja. Elég unalmas hogy a mobok csak yangot dobnak amit valószínűleg senki nem vesz fel. Lehetne alternatív dropja a moboknak. Pár mob kígyóbőrt dobott (Ennek későbbiekben lesz jelentősége?)

Farm pálya. A pálya elég nagy és a mobok mennyisége megfelelő a farmhoz. (Lélekgömb, 6szög stb) El lehetne gondolkodni, hogy a fejlődés mellé masszív farmolási lehetőséget lehetne csatolni akár mobokból akár meteorokból, hogy ne legyen egyhangú és monoton a játékmenet. 255-ösön az ember nem tud hol farmolni, rúdhoz jutni csak abból amit 200-as mapon, illetve rubin runon szerez ami édeskevés ugyanis nem lehet belőle annyit profitálni, hogy az elin szettet kilehessen húzni. Hogyha már csak 500 rudat kér ahoz, hogy át lehessen fejleszteni a D.H. tárgyat elinre, akkor azt az 500 rudat ki is lehessen farmolni valahonnan.

Az alábbiakban felsorolt dolgok ötletek és nem követelések! Köszönöm, hogy végigolvastad.
További kellemes napot!

Nem elérhető MrMotion

  • Zöldfülű
  • **
  • Hozzászólások: 23
    • YouTube csatornám
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #3 Dátum: 2019. július 11. - 23:22:20 »
Szia!

Elsősorban tartom azt a véleményemet, amit egy külön topikban indítottam el a "hibák és javaslatok" téma alatt. Így, hogy nem került be még alternatív dropnak vagy a meteorkövek dropjába az elin pergamen, nagyon le fog lassulni játékmenet, amint kikerül a 15-éig érvényes 30%-os dobás slime bosstól. Ha továbbra is csak runon lehet majd megszerezni, és nem kerül növelésre a dobási esélye slime ládában, akkor lehet, hogy egy több ezer runos szett elé kell néznünk, ami szinte abszolválhatatlan lenne. (persze ez a rész nem az elin völgyről szól, de hozzátartozik szerintem)

A pálya szerintem rendben van kinézetben és felépítésben, kicsit szűkek az utak, ami miatt nem lehet mindig hatékonyan haladni, de ez nem akkora gond. A meteorok általában jó helyen vannak, egyelőre még nem láttam olyan meteort, amihez nem fértem volna hozzá (mint elvarázsolt királyerdőben). A meteorok dropját viszont lehetne növelni, eddig 30 meteoronként esett 1-1 fejlesztő (persze nem biztos, hogy ez reprezentatív), szóval kicsit kevésnek tűnik ahhoz képest, hogy +9-hez 27 db kell ilyenekből.

Az én gépem processzorát is megette a map, jó ötlet a mobok számának csökkentése. Egy kisebb hiba, hogy én eddig csak lvl. 255-ös mobokat láttam a mapon, annak ellenére, hogy lvl. 250-280-ig szerepelnek a mobok wiki leírásban.

Az exp szintén nem a legjobb (nem mondanám teljesen tragikusnak), nekem 2-3% jött egy csoportból full exp-vel, ami nem lenne rossz, csak elég sokáig tart leölni egy csopit. Szóval ezt vagy a HP csökkentésével, vagy az exp növelésével lehetne orvosolni. (és jó lenne, ha nagyjából egyenletesen jönne az exp 255-300-ig)

A yang az rendben van, ez nem olyan map, ahonnan ki-be járkál az ember, szóval nem kell eszméletlen yang dropnak lennie. Kígyóbőrt nekem is dobott, ez nem tudom mennyire indokolt ezen a mapon.

Még egy kisebb észrevétel, hogy visszaszállító tekercset nem engedett használni, mert azt írta, hogy nem használhatom más birodalomban.

Köszi!
« Utoljára szerkesztve: 2022. június 24. - 14:22:37 írta [MOD]Kazu »
MrMotion

Nem elérhető BlueHawk

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 96
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #4 Dátum: 2019. július 12. - 15:16:39 »
A visszaállító tekercs használata a mapon nem a legjobb ötlet,hisz sok Kő és Gomba ugyan oda jön vissza.
Így a sok értelmiségi rögtön a legnagyobb helyet végig veri minden CH-n és viszlát...

Ezzel a mapal megint az a baj ami a Betű és kosár Eventnél is volt,ugyan oda spawnolnak a kövek gombák...
Mobok is gyorsan visszatérnek. Valaki odaáll kitámasztott spaceval és reggelik farmol vagy fejlődik.
Egy ekkora mapot meg nehéz a Teamnek is felügyelni hogy éppen ki "Botol".

De lesz ami lesz.  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Nem elérhető Abelin

  • Zöldfülű
  • **
  • Hozzászólások: 11
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #5 Dátum: 2019. július 13. - 00:17:44 »
Halihó!

Nos, felsorolok pár dolgot, amit eddig észrevettem/amin lehetne változtatni

- Az EXP megfelelő, lvl 260 vagyok jelenleg, viszont még mindig "jól" adja. Úgy kéne megoldani, hogy ez a tempó(1óra/1.5+szint) ne csökkenjen le túlzottan egészen 300-ig, így nem túl egyszerű, viszont meg lehet csinálni agyvérzés nélkül.
- A mapon csak 255-ös szörnyekkel találkoztam, miközben az van írva, hogy 280-as szörnyek is vannak. Ez egy idő után gondot fog okozni, kb. 268 után kínkeserves lesz a fejlődés 255-ös mobokon, nem teljesem értem ezt a megoldást
- A mobok néha random meghalnak amikor beköpizem őket (olyan mintha a köpeny 1hitelné őket), nem mindig fordul elő ez a hiba, nagyjából 5 csoport összeköpizéséből 1x
- A meteorok respawnja elég gyors, sok van belőlük, ami eléggé nagy pozitívum VISZONT a droppja nagyon alacsony, 2 óra alatt 2 fejlesztőt sikerült ütnöm, ami szerintem siralmas, elnézve, hogy mennyi kell belőle. Ráférne egy kis dropp emelés, legalábbis szerintem.
- Bossokkal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, még nem találkoztam egyikkel sem, türelmetlenül várom az első találkozást! :D
- A szörnyek droppjáról csak annyit, hogy örülnék, ha bekerülne valami alternatív dropp a Kígyóbőrön(LOL?!), esetleg valami láda, amiből jöhetne mondjuk rúd, áldás, medálok, kis eséllyel pedig Elin fejlesztő, egyéb jóságok. Ez egy kicsit érdekesebbé tenné a játékmenetet/monoton fejlődést.

A többi játékossal szinte teljes mértékben egyetértek, jó ötletek lettek leírva, örülnék ha pár dolog át lenne gondolva.
Köszönöm!
« Utoljára szerkesztve: 2022. június 24. - 14:23:20 írta [MOD]Kazu »

Nem elérhető kisric05

  • Zöldfülű
  • **
  • Hozzászólások: 48
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #6 Dátum: 2019. december 18. - 12:08:40 »
Sziasztok!

Több mint fél éve bent van ez a gyönyörű pálya, de sajnos nem látom értelmét még mindig. Nem is a fejlődésre gondoltam, sajnos még mindig elég siralmas a dropp a fejlesztők ügyében. Arról nem is beszélve ha nem vagy átváltozva és úgy fejlődsz
, saját magadat nem tudod bebufolni, mert nem ott van a karakter ahol mutatja. Ha kari cserézek vagy ch-változok, egyből vissza dobja a karaktert. Ideje lenne már ennek a mapnak is, egy kis ránc felvarrás.

Nem elérhető Horaczio

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #7 Dátum: 2020. február 02. - 11:07:19 »
Nos elértem a 268 as szintet és full exp bonnal, full hátasokkal dupla gyűrűvel és mindennel amit lehet alig ad exp-et, az hogy lehet hogy akik elérték a 300 as szintet gyakorlatilag pillanatok alatt felmentek 280 ról 300 ra??
Nem rosszindulatból csak kíváncsi lennék a módszerükre, mert nekem itt jelenleg 2-3 óra egy szint.
Köszönöm a válaszokat

Nem elérhető Chido

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 6
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #8 Dátum: 2020. február 02. - 15:23:40 »
Horaczió akik 280ról 300ra mentek fel mostanában mind map5ön nyomták. Szerintem 268on 2-3óra egy szinthet nem vészes.
Annó nem itt leglelső ilyen szerveren 140re minoknál szenvedtük fel magunkat. Sd3 nem is volt örültem ha 1óra alatt 2-3% jött és meglettünk 140 igaz rég volt de igy volt :)
Kis kihívás meg kell szerintem :)

Nem elérhető Horaczio

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #9 Dátum: 2020. február 04. - 06:35:20 »
Mármint a király erdőben mentek fel 300 ra arra célzol?:):_)
Kell a kihívás persze, anno Proo surával versengtünk a top1 helyezésért lehet még néhányan élvezetes volt 1-1,5 óra egy szint de most valahogy varázsát vesztette

Nem elérhető kisric05

  • Zöldfülű
  • **
  • Hozzászólások: 48
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #10 Dátum: 2020. február 06. - 07:41:34 »
Szia!

Sajnos nem Elvarázsolt Király Erdőben fejlődtek, hanem map5-ön majmoknál. Régen elvesztette varázsát a fejlődés. 255 felett hogy tudjál szintezni kell az összes expes mount, cuccokba a 20exp. Ha ezek nincsenek meg akkor úgy járunk mint egy régi játékos, vissza jön 2,5 év után és bemegy fejlődni. 8 óra fejlődés alatt jött neki 70% exp. Prémium Tp gyűrű is egyfajta plusz dolog lenne, de 255 felett kötelező már, ha szeretnél kicsit haladni. Arról nem is beszélve a mobok a pályán kicsik, 270 felett fejlesztőt alig dob. Csinálni kell egy 255 farmost karit oda, ha szeretnél magadnak Elin felszerelést. Vagy megveszed mástól a fejlesztőket ami irreálisan drágán adják.

Nem elérhető Horaczio

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #11 Dátum: 2020. február 22. - 11:11:02 »
Igen sajnos jobb az exp map5 ön mint a 255 ös mappon...ezt nem igazán értem és a játék tervezőket sem miért kell ennyire lebutítani egy pályát, vagy odd van a 255 ös slime run.....legalább ott lehetne kicsit fejlődni de semmi sem jön. Javaslom gondolják újra legalábbis néhány módosítás szerintem jót tenne a játéknak.
Évek óta játszom ezen a szerveren és szinte az összes régi ismerős eltünt, ha belegondolok hogy neki állok fejlődni, most 269 vagyok és eszembe jut hogy kb 5-6 óra egy szint inkább fel sem lépek.....de ezzel gondolom nem csak én vagyok így. Lehetne akár egy új run vagy az exp növelése mint anno a naga runon.

Nem elérhető Edwil

  • Community Manager
  • Veterán
  • *
  • Hozzászólások: 528
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #12 Dátum: 2020. február 26. - 19:48:14 »
Köszönjük a visszajelzéseket! :)

Nem elérhető Horaczio

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
Re:Vitatéma: Az Elin völgy
« Válasz #13 Dátum: 2020. február 27. - 07:29:06 »
Nincs mit  :D :D :D :D
Várható esetleg a közeljövőben valami pozitív változás?:)